Νικητής δεν είναι αυτός που κυβερνάει, είναι αυτός που την ψυχή του δεν πουλάει!
...κάθε μέρα γεννιέται για εμάς, έχει χρώμα, έχει χαρά, απλώνω τα χέρια να δώσω αγάπη, όχι φωτιά...
ΖΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΟΧΙ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ!

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Παγωμένο ή Πόσιμο νερό στα σχολεία.

Θέλω να στείλω το πιο κάτω κείμενο για δημοσίευση, όπου μπορούμε γιατί υπάρχουν και εμπόδια. Σας το παρουσιάζω πριν το στείλω γιατί από δω και προς, θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που πολλές φορές μου λέει ο πατέρας μου. Πριν στείλεις κάποιο κείμενο, δωστο σε κάποιον να σου πει και αυτός την γνώμη του!

Ελεύθερα λοιπόν, περιμένω τις δικές σας απόψεις. Το τελικό κείμενο ελπίζω να το δούμε στις εφημερίδες.

Καλή ανάγνωση!


Παγωμένο ή Πόσιμο νερό στα σχολεία

Φαντάζομαι θα έχει πέσει στην αντίληψη σας το θέμα με τις μπουκάλες του νερού που χρησιμοποιούν καθημερινά τα παιδία στα σχολεία. Αν όχι, σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα όπως έχει δημοσιευτεί στην σελίδα του επίτροπου περιβάλλοντος. ‘’Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου σε σχολεία άκουσα εκπαιδευτικούς να μου το αναφέρουν αλλά δεν έδωσα την απαιτούμενη σημασία, αλλά τώρα τελευταία αυτό γινόταν πιο συχνά μέχρις ότου οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου έγιναν πολύ πιεστικοί. "Ο κάθε μαθητής στο σχολείο μας αγοράζει τουλάχιστο 2 μπουκάλες νερό την ημέρα" μου είπαν "γιατί τότε δε βάζετε ψυγεία νερού;" ήταν η ανόητη μου ερώτηση για να πάρω την απάντηση "δεν δέχεται η ιδιοκτήτρια της καντίνας".

Εξ αφορμής αυτού του περιστατικού ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά δυστυχώς τον ανησυχεί το γεγονός ότι συνήθως η συζήτηση καταλήγει ότι "εν καλή η ιδέα αλλά που να βάλεις το ψυγείο, ποιος να παίρνει μπουκάλες του νερού" και διάφορα άλλα που δείχνουν ότι οι πολυταξιδεμένοι κύπριοι όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό έχουν κλειστά τα μάτια τους.

Δεν ξέρω αν έχουν κλειστά τα μάτια τους επίτροπε, αλλά με οδηγούν [τουλάχιστον εμένα] στο συμπέρασμα ότι θέλουν να προωθούν κάποια πράγματα. Αγορά - Κατανάλωση - Κέρδος! Το πρόβλημα με τις μπουκάλες δεν εμφανίζεται μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα. Το καλοκαίρι, στην χειρότερη περίπτωση, διπλασιάζονται οι ανάγκες γιατί έχουμε μεγαλύτερες απώλειες σε νερό λόγω ζέστης και άρα μεγαλύτερη ανάγκη για αναπλήρωση των απωλειών νερού που έχουμε με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση του νερού.

Λύσεις φυσικά υπάρχουν, και εσείς κ. επίτροπε δώσατε την κατάλληλη. Να τοποθετηθούν ψύκτες. Όχι αυτούς που έχουμε σπίτι μας, με την μπουκάλα των 15 λίτρων που μας παρέχει κρύο και ζεστό νερό αναλόγως, αλλά κάτι διαφορετικό. Οι ψύκτες αυτοί, είναι συνδεδεμένοι με την παροχή του νερού, και σου παρέχουν κατευθείαν παγωμένο νερό με το πάτημα ενός κουμπιού! Σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου θα έχετε δει αυτά τα μηχανήματα εκτός από τα δικά μας. Στα δικά μας, εφαρμόζουμε το ρητό που ανάφερα πιο πάνω: Αγορά - Κατανάλωση - Κέρδος!

Οι διαχειριστές των κυλικείων στα σχολεία σίγουρα θα αντιδράσουν με όλα αυτά γιατί θα μειωθούν τα έσοδα τους. Ξέρεις τι είναι να πουλάς σε ένα σχολείο 300 μπουκαλάκια του νερού σε μια μέρα; Τουλάχιστον € 150 έτσι απλά. Αυτό όμως δεν πρόκειται να αλλάξει ιδιαίτερα και θα εξηγήσω πιο κάτω γιατί.

Αγωγοί νερού! Εδώ είναι όλα τα λεφτά και η ρίζα του κακού.

Δυστυχώς λόγω της κατάσταση που έχει το δίκτυο του νερού, θα συνεχίσουμε να καταναλώνουμε εμφιαλωμένο νερό. Οι αγωγοί του νερού ως επί το πλείστων είναι απαρχαιωμένοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να σπάζουν και να εισέρχονται σε αυτούς χώματα. Φυσικά οι αγωγοί δεν σπάζουν μόνο λόγω ηλικίας. Υπάρχουν και περιπτώσεις που και καινούργιοι αγωγοί έχουν απώλειες είτε λόγω σπασίματος είτε λόγω κακής συναρμολόγησης τους. Από την άλλη, δεν μπορείς να έχεις ένα καινούργιο αγωγό μήκους 5Km και αυτός να είναι συνδεδεμένος με απαρχαιωμένους αγωγούς. Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αγοράζει εμφιαλωμένο νερό και θα συνεχίσει να το κάνει. Κάποιοι ξέρουν να κάνουν καλά την δουλεία τους. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Δεν εμπιστευόμαστε το νερό που πληρώνουμε και μας προμηθεύουν τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας.

Με βάση τα πιο πάνω, πιστεύω ότι δικαιολογούν την νοοτροπία μας που την μεταδίδουμε στα παιδία μας καθημερινά με τις πράξεις μας. Άρα με την τοποθέτηση ψυκτών δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα με τα μπουκάλια στα σχολεία γιατί απλά το πρόβλημα δεν είναι η ανυπαρξία παγωμένου νερού αλλά η απουσία ΚΑΘΑΡΟΥ ΝΕΡΟΎ.

Λύση στο πρόβλημα, θα μας δώσουν φυσικά οι εταιρείες παροχής νερού. Η σχολική εφορεία θα κάνει προσφορές και όλα τα άλλα παρελκόμενα που συνεπάγονται με αυτές, και θα μπουν στα σχολεία οι διάφορες εταιρείες. Θα σου παρέχουν παγωμένο νερό και φυσικά εμφιαλωμένο γιατί αυτό μας έχουν χαράξει στο υποσυνείδητο μας διάφοροι. Εμφιαλωμένο νερό = Καθαρό νερό.

Φυσικά τα παιδία δεν θα αγοράζουν το νερό από τον ψύκτη, αλλά θα το πληρώνουν οι σχολικές εφορίες οι οποίες προκήρυξαν τις προσφορές και κατ’ επέκταση όλοι εμείς, πάλι! Τα κυλικεία μπορούν να κερδίσουν και την προσφορά άρα μικρό το κακό και γι’ αυτούς. Πάλι αυτοί θα πουλάνε το νερό στα σχολεία.

Βάζοντας κάτω τα κόστη του νερού έχουμε:

Το νερό που έρχεται κατευθείαν σπίτι μας, κοστίζει € 0.72 για κάθε χίλια λίτρα.

Το μπουκάλι που θα πάμε να το αγοράσουμε από το περίπτερο ή από οπουδήποτε αλλού μας στοιχίζει € 0.50 για κάθε μισό λίτρο νερού.

Με βάση τα πιο πάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι για να προμηθευτώ χίλια λίτρα εμφιαλωμένου νερού θα μου στοιχίσει € 1000 ενώ έχω την ίδια ποσότητα νερού σπίτι μου με κόστος € 0.72.

Τι λέτε; Να ανοίξουμε και εμείς ένα εμφιαλωτήριο νερού. Νομίζω έχουμε προοπτική για κέρδος.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Aγάπη και θέληση από την Team Hoyt

Εξ' αφορμής της ανάρτηση της Λένης, [http://atomiki-mou-energeia.blogspot.com] 'CAN' και ενός email που είχα πάρει παλιά από ένα φίλο, σας παρουσιάζω την Team Hoyt

Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν κάποια µέρα ο γιος ρωτάει τον πατέρα του.

Πατέρα, θέλεις να συµµετάσχεις µαζί µου στον µαραθώνα?

Ο πατέρας παρόλα που είναι καρδιακός απάντησε ...ναι.

Έτσι αποφάσισαν µαζί να δηλώσουν συµµετοχή.

Μετά από ένα διάστηµα ρωτάει ο γιος τον πατέρα.

Πατέρα τι λες, µπορούµε να δηλώσουµε συµµετοχή στο Ironman?

Ο πατέρας απάντησε ... ναι.. αλλά είναι το ποιο δύσκολο τρίαθλο στο κόσµο που διοργανώνετε κάθε χρόνο στην Hawai. Οι αθλητές πρέπει να κολυµπήσουν 3,86 km, µε το ποδήλατο 180,2km και να τρέξουν 43,19km διασχίζοντας το νησί.

Ο πατέρας µε τον γιο έγιναν ένα σώµα για να λάßουν συµµετοχή...

Τα αποτελέσματα θα τα δείτε στα βίντεο όταν κάνετε αναζήτηση ''Team Hoyt'' αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι:

ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ-ΡΕΚΟΡ.
ΑΡΝΗΘΗΚΕ!!!