Νικητής δεν είναι αυτός που κυβερνάει, είναι αυτός που την ψυχή του δεν πουλάει!
...κάθε μέρα γεννιέται για εμάς, έχει χρώμα, έχει χαρά, απλώνω τα χέρια να δώσω αγάπη, όχι φωτιά...
ΖΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΟΧΙ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ!

Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Το Υπουργείου Εσωτερικών έκρινε παράνομο το ιδιωτικό φράγμα στο Χα – Ποτάμι. Η συνέχεια όμως;

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι το ιδιωτικό φράγμα στο Χα-Ποτάμι το οποίο χρησιμοποιείται για ύδρευση γηπέδου γκολφ, είναι παράνομο είναι ενθαρρυντική και ελπίζουμε να μην μείνουν στα λόγια. "Ναι είναι παράνομο, αλλά ΔΕΝ…". Η υλοποίησης της απόφασης και υπό ποιες προδιαγραφές θα γίνει, είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε, και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν τον λόγο στην Βουλή. Εμάς, θα μας βρείτε συμπαραστάτες στην όλη προσπάθεια.

Η δημιουργία ενός φράγματος, μεγάλου ή μικρού, δεν έχει διάφορα, επηρεάζει το περιβάλλον της περιοχής, γι’ αυτό και η κατεδάφιση του, δεν απαιτεί μια μπουλντόζα και τελειώσαμε. Πρέπει να γίνει περιβαλλοντική μελέτη και μελέτη αποκατάστασης του τοπίου, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες. Ίσως η μελέτη να δείξει ότι το φράγμα πρέπει να παραμείνει γιατί τα πράγματα για το περιβάλλον της περιοχής να είναι καλύτερα με την παρουσία του φράγματος. Σε αυτήν την περίπτωση ελπίζουμε το νερό του φράγματος να μην χρησιμοποιείτε για να ποτίζουν το γρασίδι τους, αλλά να καταλήγει στην θάλασσα. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε προβλήματα διάβρωσης των ακτών μας, και αυτή είναι η πιο σωστή λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Η κυπριακή κυβέρνηση, μαζί με τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να είναι παρόν για την σωστή αντιμετώπιση και επίβλεψη του όλου θέματος. Προσοχή όμως για το ποιος θα πληρώσει για όλα αυτά τα έξοδα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτείτε να πληρώσει ο Κύπριος πολίτης για όλα αυτά.

1 σχόλιο:

Cyprus Social Ecology Movement είπε...

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έκρινε παράνομο το ιδιωτικό φράγμα στο Χα – Ποτάμι, το οποίο χρησιμοποιείται για ύδρευση γηπέδου γκολφ, καθώς και τη δήλωση του Υπουργείου ότι δεν έχει πρόθεση να εκμισθώσει στην εταιρεία την έκταση του ποταμού στην οποία έγινε η επέμβαση''.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την κατασκευή του φράγματος από την τουριστική επιχείρηση στην περιοχή.
Είχε, επίσης, καταγγείλει επανειλημμένα την παρανομία αυτή με σειρά ανακοινώσεων (η τελευταία εκδόθηκε στις 28-12-2007) και με την εγγραφή ερωτήσεων στη βουλή (Ερώτηση με αρ. 23.06.008.03.368, ημερομηνίας 21ης Ιανουαρίου 2004).
Το Κίνημα Οικολόγων τονίζει ότι οι παράνομες επεμβάσεις στο περιβάλλον και η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων (στη συγκεκριμένη περίπτωση του νερού) προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων είναι καταδικαστέα και η οποιαδήποτε υπαναχώρηση από την Κυβέρνηση δημιουργεί κακό προηγούμενο.
Για αυτούς τους λόγους ζητούμε όπως προχωρήσουν άμεσα εκ μέρους των αρμοδίων αρχών οι διαδικασίες κατεδάφισης του παράνομου φράγματος στο Χα- Ποτάμι.
τηλ. 22518787